1,5 млрд доларів, які Світовий банк виділив на фінансування зарплат працівникам бюджетної сфери компенсуватимуть Україні тільки фактичні витрати й не покриватимуть недофінансування освітньої субвенції, повідомляє сайт НУШ.

Це пояснило МОН у відповіді на запит «Нової української школи».

«Міністерство освіти і науки України щомісяця надсилає до Міністерства фінансів України звіт про касові видатки на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників за рахунок освітньої субвенції, який потім передається до Світового банку.

Світовим банком здійснюється відшкодування цих видатків за рахунок трансферу визначеного обсягу коштів до державного бюджету для його наповнення та можливості здійснення виплат заробітних плат в наступні місяці. Додаткових коштів для покриття недофінансування освітньої субвенції не передбачається«, — відповіли в міністерстві.

Тобто Світовий банк компенсує нашій державі видатки, які фактично спрямовуються на виплату зарплат педагогам, і не враховуватиме, що зараз ці фактичні витрати — менші, ніж до війни, через скорочення обсягу субвенції.

Поділитися цією статтею