Визначали перелік населених пунктів, у яких можна буде пройти національний мультипредметний тест. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та м. Києві. На жаль, наразі неможливо провести НМТ в АР Крим, Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях, місті Севастополь.

З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не публікуються. Однак учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 07 червня включно матимуть змогу за допомогою спеціального сервісу підтвердити бажання взяти участь у мультипредметному тесті й вибрати для проходження тестування з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

«Важливо якнайуважніше поставитися до вибору населеного пункту, адже ця інформація дозволить нам продовжити роботу з формування мережі тимчасових

Наголосимо також на тому, що безпековий стан у різних регіонах країни може змінюватися, тож у разі загострення ситуації в окремих містах і містечках (актуальна інформація тут), буде здійснюватися коригування переліку населених пунктів, де проводитиметься НМТ», — нагадують в УЦОЯО.

Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

Нагадуємо, що «Освіторія» та ЮНІСЕФ запустили на платформі iLearn щоденні безкоштовні вебінари для підготовки до мультипредметного тесту. Їх проводитимуть досвідчені експерти-предметники.

Вебінари можна переглянути на платформі iLearn.org.ua або на YouTube-каналі за посиланням.

Фото Depositphotos.

Поділитися цією статтею