МОН нагадало про проведення конкурсу «Учитель року — 2018». За звання найкращого цього разу змагатимуться вчителі німецької мови, фізики, української мови та літератури і фізичної культури.

Учасники конкурсу — педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів, стаж педагогічної роботи яких становить не менше 5 років. Нововведенням стало те, що викладачі професійно-технічних навчальних закладів та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації тепер теж можуть брати участь.

Участь у першому (районному/міському) турі братиме 5401 педпрацівник. Найбільшу кількість учасників зареєстровано в номінації «Українська мова та література» — 1961. Також перемогу у своїх номінаціях виборюватимуть 1546 вчителів фізичної культури, 1200 — фізики, 694 — німецької мови.

Переможець конкурсу в кожній номінації нагороджується грошовою премією в розмірі 5 тис. грн. Лауреати, які посіли друге і третє місця — по 3 і 2 тис. грн відповідно.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться щорічно відповідно до указу Президента України від 29 червня 1995 року. Він має на меті визначити освітян, які найкраще пройдуть конкурсні випробування з виявлення рівня якості викладацької методики та сприяння розвитку учнів.

Поділитися цією статтею