Через карантинні обмеження, зокрема те, що ряд шкіл подовжували осінні канікули, ймовірно, що зимові канікули теж змістяться. Адже графік, затверджений МОН, є рекомендаційним. Один регіон навіть уже оголосив, що діти навчатимуться 31 грудня, а відпочивати підуть з 1 січня.

Згідно з графіком відпочинку школярів від Міністерства освіти на 2021–2022 навчальний рік навесні та восени канікули мають тривати один тиждень, взимку — два, а влітку — три місяці. Цього року зимові канікули, за версією МОН, мають бути з 25 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року.

Але графік канікул від Міносвіти є лише рекомендацією. Остаточне рішення ухвалює  сам навчальний заклад. У деяких регіонах школи визначають різні дати і тривалість канікул навіть у межах одного населеного пункту. Головне, дотримуватися загального співвідношення кількості навчальних днів і відпочинкових — тривалість канікул протягом навчального року не має перевищувати 30 днів.

Так було цього року з осінніми канікулами. У кожному окремому регіоні, населеному пункті та навіть школі одного міста учні відпочивали по-різному.

Тому неможливо дати одну відповідь, коли будуть зимові канікули. Десь діти і вчителі підуть відпочивати раніше, десь за графіком МОН, десь пізніше. Зокрема, це залежатиме від ситуації із захворюваністю на COVID-19.

У деяких містах уже оголосили дати зимових канікул.

  • Так, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський запевнив, що столичні школярі підуть на зимові канікули вчасно. Це означає, що відпочивати вони будуть із 25 грудня до 9 січня.
  • Натомість у Харкові вирішили, що зимові канікули розпочнуться пізніше — з 30 грудня. Крім того, до навчального року додадуть один тиждень — діти вчитимуться влітку.
  • А в Кременчуці учні вчитимуться аж до 31 грудня. Канікули триватимуть до 16 січня.
Поділитися цією статтею