Відеокурс «Вона в STEMі — ми в темі» — це надихаючі історії жінок у STEM, які розповідають про важливість цифрових навичок у кожному напрямку STEM, про цікаві професії та інновації.

Ведучими відеокурсу стали учениці старшої школи, а спікерками — 5 жінок, які будують кар’єру у STEM. Вони розповіли, чим саме займаються сучасні астрономія/технології/архітектура/математика; про головні інновації, актуальні професії, ключові навички для кожної сфери зайнятості.

«Задум створити платформу для подальшого масштабування виник ще минулого року, адже накопичилося багато матеріалу та мережі контактів. Але ніхто навіть уявити тоді не міг, за яких обставин цей проєкт стане ще більш важливим. Вдячна жінкам-спікеркам, які щиро підтримали і так легко доносять інформацію про складні, на перший погляд, речі. Це не тільки навчає, а й мотивує дівчат рухатись у STEM», — коментує Олена Лопушенко, керівниця департаменту аналізу та розвитку рішень SAP Ukraine.

Окрім відеокурсу, організатори створили ще й однойменний подкаст, де досліджували науку, технології, інженерію та математику з досвіду жінок, які знайшли себе в цих напрямах.

«Вона в STEMі — ми в темі» — це проєкт, який реалізує ГО Центр «Розвиток КСВ» та ініціатива «Дівчата STEM» за підтримки компанії SAP Ukraine, що включає в себе авторський подкаст та відеокурс для дівчат, які прагнуть працювати у сфері науки, інновацій та технологій. 

Поділитися цією статтею