Президент Володимир Зеленський підготував звернення до громадян, в якому повідомив, що закликає Кабмін ввести суворіші заходити карантину на всій території України. Наполегливо рекомендують усім людям залишатися вдома, окрім необхідності купівлі продуктів чи ліків. Особливо це стосується громадян від 60 років, які перебувають у зоні ризику.

16 березня увечері відбулося засідання Уряду, на якому більшість пропозицій Президента ухвалили. Деталі на сайті Кабміну.

Зокрема, Президент запропонував наступне:

  • Із 17 березня 2020 року заборонити приймати відвідувачів закладам культури, ТРЦ, ресторанам, кафе, фінтес-центрам та іншим закладам харчування, розваг і послуг.

    Ресторани та кафе зможуть продовжити роботу з приготування їжі, доставку якої громадяни зможуть замовити додому.
  • З 18 березня 2020 року заборонити залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, заборонити роботу метрополітенів.

    Міські перевезення можуть здійснюватися в режимі: до 10 осіб у маршрутних таксі і таксі. І до 20 осіб у тролейбусах, автобусах, вагонах трамваїв.
    • Заборонити масові заходи за участі більш ніж 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями.

      Лідерів усіх церков просять з розумінням поставитися до цієї ситуації, адже  є загроза людському здоров’ю та життю.

    Повне звернення тут: 

    В областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби — а саме в Чернівецькій та Житомирській — запровадять режим надзвичайної ситуації з 17 березня 2020 року. 

    Станом на 16 березня 2020 року в Україні опрацьовано 79 підозр на коронавірус. П’ять з них, на жаль, позитивні. 64 — не підтвердились. Ще 10 опрацьовуються лабораторно.

    Поділитися цією статтею