У Нью-Йорку розпочався Тиждень глобальних цілей ООН. На ньому виступила Зоя Литвин, яку визнали однією з найвпливовіших підприємиць світу. Засновниця «Освіторії», Новопечерської школи та премії Global Teacher Prize Ukraine стала першою українкою, яка увійшла у всесвітній ТОП-5 рейтингу WE Empower Challenge.

Це відзнака для жінок усього світу, які надихають змінювати світ на краще. Зою Литвин відзначають за досягнення таких глобальних цілей ООН у Східній Європі, як: якісна освіта, запобігання соціальній нерівності (завдяки доступній освіті), партнерство задля досягнення цих важливих цілей.

Вона бере участь в офіційних заходах Асамблеї ООН з дипломатами та лідерами країн, а також у спеціалізованих тренінгах з найуспішнішими підприємцями.


«Освіта — це найкраща інвестиція, яку роблять сім’ї для своїх дітей або влада робить для своїх громадян. Але це працює лише в тому випадку, якщо ви інвестуєте в якісну освіту. І освітня модель, яку ми успадкували від СРСР, була застарілою та авторитарною. Перебуваючи в сучасному світі, школи повинні створювати критичних мислителів, лідерів змін та відповідальних громадян світу.

Отже, я започаткувала Новопечерську школу — для 500 учнів у Києві. І наша мета була амбітною — пілотувати найкращу модель школи.

Через шість років Microsoft визнала нас однією зі ста найбільш інноваційних шкіл у світі. Наші викладачі створюють онлайн-курси для дітей та вчителів по всій Україні — дістаючись до бідних сіл, Криму та військових зон, де взагалі немає доступу до освіти. Ми створили навчальний центр, де безкоштовно навчаємо вчителів. А найбільше я пишаюся тим, що ми співпрацювали з Міністерством освіти, щоб розпочати національну реформу шкільної системи. Це означає, що ми змінюємо життя не тільки для наших 500 учнів, а й для понад 4 мільйонів дітей у моїй країні.

Ось чому я так натхненна тим, що роблю, і чому наші прагнення так високо.

Нельсон Мандела колись сказав: “Освіта — це найпотужніша зброя, яка може змінити світ”», — виголосила Зоя Литвин.


Поділитися цією статтею
Автор: