Голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин отримала нагороду Фонду родини Діани фон Фюрстенберг за несхильність перед лицем серйозних проблем та за великий внесок у розвиток освіти України. Разом із нагородою голова спілки отримала грант на навчання дітей, які постраждали від війни в Україні. Загальна сума гранту від різних меценатів — 4 млн грн. Одна з меценаток — Діана фон Фюрстенберг. Завдяки її внеску навчання отримають 15 учнів. А разом з іншими внесками загалом 25 українських дітей зможуть безкоштовно навчатися в Новопечерській школі.

«Особлива честь отримати нагороду The DVF Awards в компанії таких жінок-змінотворців, як Гілларі Клінтон, Крістін Лагард (голова Євробанку та МВФ), очільниць Reuters та CNN, голлівудських режисерок та багатьох інших.

Разом із красивою статуеткою я також отримала грант у 4 мільйони гривень. Він буде повністю спрямований на безкоштовне навчання дітей, що постраждали через війну росії проти України, за соціальною програмою Новопечерської школи та «Освіторії».

Впевнена, це буде найскладніший шкільний рік в історії України, але він буде, і зараз це вже Перемога!

А ми робимо все для того, аби наші талановиті діти мали змогу отримувати якісну освіту та розвивати наше майбутнє», — говорить Зоя Литвин.

Премію DVF (The DVF Awards) заснували у 2010 році. Відтоді щороку її отримують надзвичайні жінки, що мають сміливість, силу та відданість справі соціальних перетворень у своїх країнах. Зою Литвин на церемонії нагородження представляла американська політична діячка Гілларі Клінтон. Вона відзначила «сміливість, силу та лідерство» української освітянки:

«З моменту заснування організації Зої Литвин змінювала свою діяльність у відповідь на постійні зміни світу. По-перше, була пандемія COVID-19, яка надихнула Литвин та її команду на створення Всеукраїнської школи онлайн, що дала дітям по всій країні доступ до високоякісної освіти.

Коли на початку 2022 року почалася війна, Литвин знову адаптувала свою місію, поширивши платформу на понад 500 тисяч українських дітей, які підключаються з усієї країни та з понад 120 країн світу, щоб не припиняти навчання», — підсумувала Гілларі Клінтон.

Поділитися цією статтею