Сьогодні, 13 квітня, депутати проголосували за законопроєкт, який звільняє випускників цього року від проходження державної підсумкової атестації.

298 депутатів проголосували за законопроєкт щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року. У законопроєкті зазначається, що випускники можуть проходити ДПА лише за власним бажанням.

«Установити, що у зв’язку із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації», — ідеться в проєкті закону.

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Отже, ЗНО зможуть скласти ті випускники, які планують цього року вступати до вищих навчальних закладів. Для них ЗНО буде проведено в установлені терміни відповідно до регламентів проведення тестування.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Читайте також: Скасування ДПА у формі ЗНО: що про це думають вчителі?

Поділитися цією статтею