Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання цього року зможе безкоштовно пройти тести максимум з 5 навчальних предметів. Які саме це будуть предмети — абітурієнт може вибирати сам, залежно від обраної спеціальності, повідомляють на сторінці у Facebook Українського центру оцінювання якості освіти.

«Обов’язкових предметів ЗНО немає, натомість особа, яка має бажання вступати до закладу вищої освіти, самостійно визначає, результати яких тестів їй потрібні для вступу на ту чи ту спеціальність. Перелік таких предметів визначено Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році (додаток 2)», — ідеться в повідомленні УЦОЯО.

Для вступу на бакалаврат у 2022 році абітурієнти подаватимуть сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох у випадку проведення творчого конкурсу).

ЗНО для випускників у цьому навчальному році проводитиметься, ймовірно, з 23 травня до 15 липня. Максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО безоплатно. За бажання, кількість можна збільшити, оплативши додаткові предмети.

МОН змінило в цьому році перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилили роль математики під час вступу до вишу.

Так, математика стала другим обов’язковим конкурсним предметом для вступу на такі спеціальності:

  • Політологія,
  • Журналістика,
  • Соціальна робота,
  • Соціальне забезпечення.

Також для вступу на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ЗНО з математики є третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

Докладно ознайомитись з усіма нюансами вступу у 2022 році цьогорічним абітурієнтам, їхнім батькам та вчителям варто за наказом МОН «Про затвердження умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році».

Поділитися цією статтею