ЗНО 2020 відбудеться. Про це запевнила Любомира Мандзій, яка тимчасово виконує обов’язки міністра освіти і науки України.

Під час онлайн-виступу на сторінці МОН пані Мандзій розповіла про два можливі сценарії проведення ЗНО та вступної кампанії цього року.

1. Якщо навчання в школах відновлять у травні, то того ж місяця проведуть і пробні ЗНО, а основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться після 20 червня.

2. Якщо діти і вчителі не зможуть повернутися в школи навіть у червні, пробні і основна сесії ЗНО все одно відбудуться.

«Ми готові провести ЗНО у червні, у липні і навіть у середині серпня. Якщо це буде в серпні, то процедура перевірки ЗНО закінчиться в середині вересня, а вступна кампанія триватиме до середини жовтня», — сказала Любомира Мандзій. За такого сценарію розвитку подій доведеться скоригувати дати вступної кампанії 2020 року.

Пробні ЗНО, призначені на 4 і 11 квітня, не зможуть відбутися через карантин, але т.в.о міністра освіти повідомила, що Український центр оцінювання якості освіти готує відео, які допоможуть вступникам зануритися в атмосферу і процедуру проведення ЗНО. Ці відео з’являться на сайті УЦОЯО вже у квітні.

Водночас ДПА — державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів — цього року скасували.

Поділитися цією статтею