Цьогоріч удвічі більше випускників змогли набрати мінімальні бали на ЗНО з української мови та літератури. Не подолали поріг лише 8,3%, торік цей показник становив 16%.

Тестування з української мови і літератури  наймасовіше, участь у 2020 році взяли понад 275 тисяч осіб, відповідно 22 тисячі не набрали необхідних для вступу у виші 22 балів зі 104. Всього було 58 завдань. 

У 2019 році участь взяли майже 340 тисяч осіб і не склали 54 тисячі. Пороговий бал був 23 зі 104, кількість завдань однакова. Тепер ситуація вдвічі краща.

Нагадаємо, ДПА з української мови серед обов’язкових, але цього року випускні іспити дозволили не складати у формі ЗНО. На іспит з’явилися 74% школярів від загальної кількості зареєстрованих. Варто звернути увагу, що для тих, хто складав випускні іспити у формі ЗНО, оцінка за ДПА з української мови обчислюється лише за завдання з мови і не залежить від порогового бала тесту загалом. Таким чином, деякі учасники навіть не виконували частину з літератури. Минулоріч це тестування складали всі випускники, і їм не обов’язково було долати «поріг», якщо вони не збиралися до вишів. Цьогоріч тестування складали лише ті, хто налаштувався на вступ, тому результати кращі. 

Щодо всіх предметів, результати яких уже оголосили в УЦОЯО. У 2020 році традиційно мінімальний поріг не подолали 10-15% учасників:

  • з історії України та математики  13%,
  • з іспанської та німецької мов  11%,  
  • з української мови і літератури та фізики  8%,
  • з французької  7,8%, з англійської  7,3%,
  • з біології  5,5%.
  • Результати географії та хімії оголосять до 29 липня.

СТАТИСТИКА 2019 РОКУ

Поділитися цією статтею