Повідомили про одну помилку в тестах з історії та двозначність у завданнях з фізики. Із правильними відповідями з усіх предметів можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Завдання № 42 ЗНО з історії України не мало правильної відповіді через технічну помилку. У ньому потрібно було визначити фото, на якому зображена Георгіївська церква Видубицького монастиря.

Через технічний недогляд під час підготовки до друку сертифікаційної роботи замість правильного фото помилково додали зображення Катерининської церкви в Чернігові.

Зваживши на рішення предметної фахової комісії, в УЦОЯО  вирішили зарахувати всім учасникам по одному балу за завдання № 42.

При цьому завдання №58, яке також викликало безліч звернень, визнали коректним.

У завданнях з фізики 32.1 або 31.1 визнали дві правильні відповіді. З огляду на розбіжності в тлумаченні коефіцієнта трансформації трансформатора в режимі холостого ходу в підручниках та навчальних посібниках різних авторів і в різні роки видання. Позачергове засідання предметної фахової комісії з фізики вирішило зарахувати тим учасникам, які відповіли 0,02 і 50, по одному балу.

Нагадаємо, опублікували правильні відповіді на завдання тесту ЗНО з біології, який 6 червня склали 76 тисяч абітурієнтів.

Поділитися цією статтею