6 лютого розпочнеться реєстрація на цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання і триватиме вона до 19 березня. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

За його словами, якщо виникне необхідність внести зміни до реєстраційних даних, буде надано додатковий час до 2 квітня.

Для проходження ЗНО, як і в попередні роки, учень може обрати не більше чотирьох предметів. Обов’язково — “Українська мова і література”, а також на вибір: “Математика” або “Історія України”. У цьому році для вступу до вишу абітурієнти зможуть подавати сертифікати ЗНО за 2016 та 2017 роки (окрім іноземної мови) та 2018 року.

Одним з головних нововведень цього року є впровадження аудіювання — перевірки розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов. На виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин. Учасникам буде запропоновано почергово прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин (завдання будуть записані на диск), а потім відповісти на різнопланові запитання, працюючи в зошиті. Кожен аудіозапис відтворюватиметься двічі.

Також цього року вперше введуть технологію проведення ЗНО для осіб з порушенням зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.

Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

Почитати про особливості проведення ЗНО-2018 за попередніми відомостями можна за посиланням.

Поділитися цією статтею