Процес акредитації відбуватиметься без жодних паперів, лише онлайн. Усі необхідні документи будуть доступні на сайті Нацагентства з забезпечення якості вищої освіти.

«Україна прагне бути в європейському тренді щодо розбудови якості вищої освіти і робить важливі кроки для цього. Одним з ключових рішень є абсолютно новий підхід до акредитації освітніх програм вишів», — підсумували на конференції «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні», яка проходить 11-12 червня в Києві.

Основна роль належить НАЗЯВО, роботу якого перезапустили на початку цього року. Його положення про зміну акредитації вже пройшло громадське обговорення і наразі перебуває на етапі затвердження. 

«Члени зустрічатимуться з управлінцями, викладачами та студентами певної програми, щоб зрозуміти, наскільки усвідомлено вони включені в організацію освітнього процесу, наскільки він відповідає критеріям, представленим у Положенні. Кількісна частина буде у звіті самооцінювання, що частково буде пов’язаний з Ліцензійними умовами», — повідомив голова НАЗЯВО Сергій Квіт.

Як повідомляє МОН, у дискусії беруть участь міжнародні експерти: Збігнєв Марчіняк, голова Національної ради науки та вищої освіти Республіки Польща, держсекретар Міністерства науки і вищої освіти в 2009-2012 роках, та Чарльз Кларк, експерт Британської Ради, Міністр освіти Великої Британії в 2002-2004 роках.

Поділитися цією статтею