20 червня о 17:00 на YouTube-каналі онлайн-платформи iLearn вебінар проведуть заступник міністра освіти і науки з питань вищої освіти Михайло Винницький і директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Через повномасштабну війну українські випускники, як і торік, замість традиційного ЗНО цього року складають національний мультипредметний тест (НМТ). Але основна сесія тестування добігає кінця, тож далі на учасників чекає вступ до вишів.

Щоб дізнатися перші підсумки щодо НМТ 2023 та отримати відповіді на актуальні питання, що робити далі після тестування, Міністерство освіти і науки та ГС «Освіторія» запрошують освітян, випускників та їхніх батьків на відкритий вебінар.

Пані Тетяна поділиться першими підсумками щодо цьогорічного національного мультипредметного тесту:

  • як проходила основна сесія НМТ 2023 (скільки людей взяли участь, які труднощі виникали);
  • результати кого з учасників будуть анульовані;
  • хто може взяти участь у додатковій сесії НМТ і як це зробити;
  • де дивитися результати НМТ 2023.

А також розповість, якими мають бути наступні дії вступників після НМТ, як і коли результати учасника тестування будуть передані до українських вишів.

Михайло Винницький, своєю чергою, розповість про дати вступної кампанії на бакалаврат, магістратуру та механізм зарахування:

  • із чого складаються вступні випробування;
  • як зареєструватися в особистому кабінеті;
  • яка процедура вибору освітньої програми і закладу в особистому кабінеті.

Заступник міністра повідомить важливу інформацію, якою мають володіти вступники, повертаючись в Україну. Пояснить, із чого складаються університетські рейтинги, що таке акредитація і чому про неї важливо запитувати під час вступу.

А також дасть поради, як обрати заклад вищої освіти та освітню програму, щоб навчання стало найкращими роками життя.

Слухачі зможуть поставити свої запитання спікерам у другій частині вебінару.

Вебінар можна буде переглянути на YouTube-каналі за посиланням.

Нагадуємо, що на YouTube-каналі онлайн-платформи iLearn доступні записи вебінарів із представниками українських закладів вищої освіти про вступ у 2023 році. Про вступну кампанію до КНУ ім. Тараса Шевченка, наприклад, можна дізнатися тут, про вступ до КПІ ім. Ігоря Сікорського 0151 тут, про вступ до НАУ — за цим посиланням.

Поділитися цією статтею