Відзнаку «Жінка України» у номінації із середньої освіти присудили засновниці ГС «Освіторія» Зої Литвин. Нагороду вона отримала 9 квітня у столичному Freedom Hall з рук телеведучої Наталії Мосейчук. Переможниця набрала найбільшу кількість голосів — експертних та громадських.

Зоя Литвин — засновниця громадської спілки «Освіторія», Новопечерської школи та премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine. Разом із командою в проекті «Перша професія» працює з дитячими будинками, надаючи можливість дітям-сиротам здобути доступ до якісної освіти та перші професійні навички. А заснована нею онлайн-платформа iLearn допомагає усім охочим якісно та безкоштовно підготуватися до ЗНО.

Премія «Жінка України 2019» від журналу «Единственная» відзначає жінок, що змінюють світ та надихають інших своїм прикладом. Всього відзнака має 14 номінацій, дві з них пов’язані з освітою. У номінації «Освіта: вища» перемогла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Освіта: середня» відзначає тих, хто бере активну участь у реформуванні середньої освіти в Україні. До ТОП-5 у ній увійшли одразу дві представниці ГС «Освіторія». Окрім Зої Литвин це Оленка Северенчук — директорка з розвитку «Освіторії», координаторка премії Global Teacher Prize Ukraine. Також серед номінанток були сімейна і дитяча психологиня Світлана Ройз, очільниця ГО «Смарт Освіта» Галина Титиш та психологиня і соціальна підприємиця Катерина Ясько.

«Кожна з цих жінок робить дуже багато для розвитку освіти. Зважаючи на це, можна сказати, що освіта — у надійних руках, — сказала під час нагородження Зоя Литвин. — Досягнення кожної з них — це не досягнення вовка-одинака, а результат праці великої команди. Моя нагорода — це досягнення команди «Освіторії», з якими ми разом робили школу, працюємо з дитячими будинками. І це — досягнення наших партнерів, з якими ми разом робимо вчительську премію».

Поділитися цією статтею
Автор: