Видання «Единственная» проводить голосування для визначення переможниць премії «Жінка України 2019». Премія відзначає жінок, що дійсно творять життя, змінюють світ навколо себе та окриляють інших своїм прикладом. 

До 31 грудня 2018 року експертна рада обрала ТОП-5 номінанток у кожній із 14 категорій. На премії представлені відразу дві номінації, пов’язані з освітою:

  • Номінація «ОСВІТА: СЕРЕДНЯ», яка відзначає тих, хто наразі бере активну участь у реформуванні середньої освіти в Україні. Серед номінанток до ТОП-5 увійшли дві лідерки ГС «Освіторія»:

Зоя Литвин — засновниця «Освіторії», Новопечерської школи, вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine, гейміфікованої платформи для підготовки до ЗНО iLearn та благодійного проекту «Перша професія»,

Оленка Северенчук — директорка з розвитку «Освіторії», координаторка премії Global Teacher Prize Ukraine.

Також до п’ятірки номінанток потрапили: сімейна і дитяча психологиня Світлана Ройз, очільниця ГО «Смарт Освіта» Галина Титиш та психологиня і соціальна підприємиця Катерина Ясько.

  • Номінація «ОСВІТА: ВИЩА», до ТОП-5 якої увійшли:

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич; учасниця Національної команди експертів з реформування вищої освіти ЕРАЗМУС+ Ірина Золотарьова; директорка Інституту вищої освіти НАПН України Світлана Калашнікова; керівниця експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення Директорату вищої освіти і освіти дорослих Алла Рибалко; виконавча директорка Фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова.

До 12:00 1 квітня 2019 року можна проголосувати за обраних номінанток на сайті премії. Церемонія вручення нагород переможницям буде проходити 20 квітня. 

Поділитися цією статтею