З наступного року заочна та вечірня форми навчання стануть недоступними для вступників. Таке рішення ухвалила Верховна Рада. 

Про це повідомив нардеп від партії «Голос» Ярослав Железняк.

ОНОВЛЕНО. Ярослав Железняк уточнив інформацію: вечірню та заочну форми навчання в наступному році не скасовують. ЇЇ скасування обговорюватимуть у рамках іншого законопроєкту.

Верховна Рада ухвалила закон, що регулює процедуру вступу до закладів вищої освіти у 2024 році. Згідно із цим законом, починаючи з 2024 року набір студентів на вечірню та заочну форми навчання буде припинено. За цей закон проголосували 285 народних депутатів. Закон також передбачає особливий порядок прийняття на навчання до вишів у період з 2022 по 2024 рік.

Таким чином, починаючи з наступного року заклади вищої освіти припиняють приймати студентів на вечірні та заочні програми для отримання бакалаврських і магістерських ступенів. Зарахування абітурієнтів відбуватиметься на підставі результатів ЗНО 2021 року або вступних випробувань у 2022–2024 роках. Для вступу абітурієнти повинні будуть скласти іспити з української мови, математики, історії України та одного іншого предмета на вибір, такого як фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія або українська література. 

Поділитися цією статтею