Міністр юстиції Денис Малюська запевнив, що рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування постанови про нову редакцію українського правопису не набере чинності найближчим часом, оскільки на нього буде подано апеляційну скаргу. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

Голова Мін’юсту зазначив, що до закінчення розгляду апеляції постанова Кабінету Міністрів залишатиметься чинною. І наголосив, що учні можуть спокійно продовжувати вчити український правопис, затверджений у 2019 році, і саме за ним готуватися до цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання.

«До закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною. Тобто український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним. Це також означає, що учні можуть спокійно продовжувати вчити український правопис, затверджений у 2019 році, та готуватися за ним до цьогорічного ЗНО. Враховуючи стандартну тривалість судового розгляду в умовах пандемії, ми не очікуємо яких-небудь сюрпризів щодо правопису до закінчення ЗНО. Тому як мінімум до цьогорічного ЗНО зміни правил правопису не відбудеться», — роз’яснив Денис Малюська.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Безкоштовно підготуватись до ЗНО можна на платформі ILearn.

Поділитися цією статтею