Створили бібліотеку, в якій можна замовити книжки для дітей шрифтом Брайля. Це можна зробити на спеціальному сайті, який заснували «Фонд родини Нечитайло» та організація «Здоров’я майбутнього».

Книжки можна замовити для тимчасового користування. Це можуть робити як окремі особи, так і організації. Послуга і пересилання книжки безкоштовні.

Зараз на сайті є три розділи: література для дітей дошкільного, молодшого, а також середнього шкільного віку. Бібліотека має видання українських та закордонних авторів.

Одними з найпопулярніших книжок в онлайн-бібліотеці є перші дві частини: «36 і 6 котів» і «36 і 6 котів-детективів» письменниці Галини Вдовиченко. Зараз збирають кошти на адаптацію шрифтом Брайля і друк третьої частини пригод. Допомогти можна за посиланням.

Це вже не перший випадок, коли в Україні намагаються створити бібліотечні онлайн-сервіси для людей з порушеннями зору. Раніше повідомляли про те, що в Україні запустили онлайн-бібліотеку аудіокнижок «Ліхтар», яка має інклюзивний інтерфейс.

Також український художник та ілюстратор Олег Петренко-Заневський розробив унікальний кириличний шрифт, пристосований до потреб українських читачів, які мають труднощі з розпізнаванням друкованих знаків, у тому числі для осіб з дислексією, передає Читомо.

Ілюстрація: mairie-lognes.fr

Поділитися цією статтею
Автор: