З понеділка, 14 березня, має розпочатись освітній процес принаймні в 14 областях України, повідомив у відеозверненні міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. У дистанційному навчанні рекомендують використовувати Всеукраїнську школу онлайн, яка містить всі курси з 5-го по 11-й клас.

«За згодою одного з батьків діти, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, можуть долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання в будь-якому форматі. Для цього Міносвіти використовує надсучасну платформу «Всеукраїнська школа онлайн», де учні 5–11-х класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів», — сказав міністр.

ВШО також містить функціонал кабінета вчителя, який дає можливість створювати віртуальні класи та індивідуально відстежувати процес навчання.

Окрім того, для школярів функціонує мобільний додаток ВШО, що містить все необхідне наповнення навчальних курсів та предметів.

Всеукраїнська школа онлайн доступна вже в 120 країнах світу, тому діти, які тимчасово виїхали з України, також можуть навчатися.

Міністр анонсував єдиний онлайн-розклад, який презентують у понеділок. Він допоможе зорієнтуватись щодо ресурсів, які можна використовувати в навчанні, зокрема — підручники і телеуроки згідно з тематично-календарним планом.

Також Шкарлет нагадав, що спільно з профільним комітетом парламенту ухвалено спільне рішення про одноразову зміну алгоритму вступу до університетів та складання ДПА, але йдеться лише про 2022 рік. Ці зміни передбачають скасування ДПА та ЗНО на цей рік і запровадження іншого механізму вступу. Відповідний законопроєкт подано, його має проголосувати Верховна Рада.

Міністр розповів, що алгоритм цьогорічного вступу ще розробляється, але запевнив, що «з метою запобігання будь-яким проявам корупції жодних іспитів у ЗВО не буде».

Як організувати навчання з допомогою ВШО
Поділитися цією статтею