Термін подачі ідей проєктів на «STEAM-House» подовжили до 15 липня! Конкурс дає можливість дітям зі всієї України спробувати себе в ролі винахідників-інноваторів. 

Учням пропонують модернізувати будь-які існуючі пристрої або розробити свій власний. До прикладу, минулого року школярі-переможці створили «розумний кран» з ультразвуковим датчиком, систему для компенсації втраченого зору з голосовими підказками, автополив дерев через конденсацію води із повітря та інші винаходи.

Для участі у відбірковому етапі потрібно запропонувати портфоліо з ідеєю свого розумного пристрою. Конкурс проводиться в номінаціях: інтернет речей, розумні персональні гаджети, проекти для розумного міста (Smart City). Участь можуть взяти діти 12 – 17 років, особисто або в команді до 3 людей.

Для реалізації проектів фіналістам безкоштовно нададуть усі необхідні матеріали. Практичний етап пройде у вересні, а фінал 1 листопада. Організаційний комітет також забезпечить школярам та їх керівникам проїзд та харчування для участі у змаганнях у Києві. 

Команди навчатимуться на вебінарах, тренінгах, майстер-класах та отримають консультації провідних спеціалістів.

Фіналістів чекають цінні подарунки серед яких 3D-принтери, планшети, інтерактивна дошка, різноманітні STEM-набори та конструктори, ігрові аксесуари, передплата на курс з математики та критичного мислення. Закладам освіти, в яких навчаються команди-переможці, нададуть річну підписку на систему управління школою та навчанням. 

Мета замагань «STEAM-House» — залучити до STEAM-професій якомога більше дітей, сприяти розвитку технологічної компетентності, дослідницьких та творчих навичок учнів.

Нагадаємо, STEAM-освіта охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics).

Зареєструватися у змаганнях можна за посиланням.

Щоб дізнатись про кращі проекти Stem House 2018 гортайте галерею:

Дізнатися більше та слідкувати за подіями можна на офіційному сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (www.imzo.gov.ua), на порталі змагань, мережі Facebook на сторінці групи «Відділ SТЕM-освіти ІМЗО».
Додаткову інформацію можна отримати у координаторів змагань: Кучеровська Вікторія Viktoriya.Kucherovskaya@accord-group.com, Булавська Лариса stemosvita@gmail.com.

Поділитися цією статтею