Організація ЮНІСЕФ представила звіт «Щоденний урок: #ЗУПИНИТИнасильство у школах», згідно з яким підраховано, що кожен другий учень чи учениця віком від 13 до 15 років — а це приблизно 150 млн дітей у світі — повідомляють, що зазнавали насильства з боку однолітків у школах або поблизу школи.


Переглянути офіційні матеріали можна за посиланням


40% постраждалих від цькування дітей нікому про це не розповідали. Третина школярів у 39 розвинутих країнах визнають, що вдаються до цькувань своїх однолітків.

Частково проблемою є те, що приблизно 720 млн дітей шкільного віку живуть у країнах, де тілесні покарання у школах ще не повністю заборонені.

Хоча дівчата та хлопці мають однакові ризики стати жертвами булінгу, дівчата більш часто зазнають психологічного тиску, тоді як хлопці частіше страждають від фізичного насильства та погроз.

В Україні за даними 2017 року 24% дітей за рік стали жертвами булінгу. 40% постраждалих дітей нікому про це не розповідали.

Звіт містить також історії дітей, постраждалих від булінгу, та опис такої проблеми як обстріли шкіл, що також робить навчальне середовище багатьох учнів небезпечним.


Звіт «Щоденний урок: #ЗУПИНИТИнасильство у школах» є складовою глобальної кампанії ЮНІСЕФ #ЗУПИНИТИнасильство (#ENDviolencе). Це також одне із завдань спільних зусиль, що мають на меті підвищити обізнаність і закликати до активних дій для того, щоб #ЗУПИНИТИнасильство у школах та навколо шкіл.

Поділитися цією статтею