Пандемія неминуче змінює світ. Батьки пробують себе в ролі вчителів, люди на карантині влаштовують цілі концерти на своїх балконах і танцювальні вечірки в Instagram. Японські школярі пішли трохи далі й організували собі випускний у віртуальній реальності.

Група учнів молодших класів відмовилася миритися зі скасуванням через карантин довгоочікуваного випускного і вирішила провести церемонію в онлайн-грі «Майнкрафт». Про це батько одного зі школярів Сюхей Кашівара написав у Twitter.

Школярі створили в популярній грі актовий зал, сцену і ряди сидінь для глядачів. Під час церемонії були промови, подяки, вручення дипломів і оплески — загалом усе, що зазвичай буває на офіційній частині випускного.

«Діти грають разом щодня, — розповів батько випускника. — І хоча вони живуть у різних регіонах і вчаться в різних класах, у них все одно чудові стосунки та комунікація». Також він зазначив, що такі події допомагають дітям створювати хороші спогади про час, проведений із друзями, навіть у такій неспокійний період.


«Я був дуже радий, коли побачив, що діти самостійно знайшли розв’язання проблеми, що виникла через коронавірус, — прокоментував Кашівара. — Чудово, що молоде покоління знаходить такі рішення, і я радий, що в них є така можливість».


На пам’ять кмітливим школярам залишилося відео з церемонії, де є промови, вручення дипломів і навіть групове фото.

Поділитися цією статтею
Автор: