Учениця засудила свою школу на $19 265 через шкоду, завдану від фарбування волосся на вимогу адміністрації. За словами постраждалої це негативно вплинуло не лише на її фізичний, а й на психологічний стан. Повідомляється, що дівчині минулого року забороняли відвідувати заняття через надто світлий колір волосся, не дозволили поїхати в шкільну поїздку та навіть виключили її ім’я зі списку учнів у журналі. Про інцидент з посиланням на японські медіа зазначає Quartz.

27 жовтня відбулося перше слухання у справі. Адвокат позивачки зазначив, що перефарбуватися змусили навіть іноземку, яка приїхала навчатися за програмою обміну.

У школах Японії учнів зі світлим кольором волосся підозрюють у тому, що він ненатуральний, тому накладають на них відповідні дисциплінарні санкції. В окремих випадках школа може вимагати довідку на підтвердження світлого кольору волосся від народження. Окрім цього, в деяких школах дівчатам заборонено носити резинки для волосся й інші прикраси, а також вищипувати брови. Під приціл потрапляють і ті, в кого від природи волосся хвилясте чи кучеряве, бо завивка теж не дозволяється.

 

Поділитися цією статтею