Український центр оцінювання якості освіти підготував роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з математики, повідомляється на сайті МОН.

Зміст завдань математичного блоку буде відповідати чинній програмі ЗНО, яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії зі шкільного курсу. Він складатиметься з 20 завдань.

У математичному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Завдання з математики буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів ЗНО: по 1 балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором відповіді, по 1 балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 2 бали за кожну правильну коротку відповідь. За виконання завдань математичного блоку НМТ можна отримати від 0 до 30 балів.

Кожнен учасник тестування матиме можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань із математики упродовж тестування можна використовувати чернетку.

Для самостійного тренування можна використовувати матеріали попередніх років, зазначають у міністерстві.

«Освіторія» радить: найзручнішою для підготовки до ЗНО є платформа iLearn.

Докладно про структуру блоку національного мультипредметного тестування з математики на сайті МОН.

Поділитися цією статтею