Для школярів запустили проект #Щосьпішлонетак, який допомагає  підліткам дізнаватись про свої права та захищає від булінгу. На спеціальному сайті smthwentwrong.com створили комікс-гру, де можна допомогти кільком героям знайти вихід з непростих ситуацій. Після квесту з чат-ботами персонажів можна спілкуватися в месенджерах — вони радитимуть, як діяти у складних обставинах.


«Місту потрібен новий герой, який доведе, що дзвінок не тільки для вчителя. Стань ним, допоможи підліткам захистити свої права в школі і поза нею».


Зокрема, через Telegram, Viber чи Facebook Messenger можна запитати, що робити, коли вчитель відібрав і прочитав усьому класу записку, зібрав мобільні телефони перед контрольною роботою, не відпускає клас на перерву, забороняє виходити до туалету під час уроку, сміється над помилками і оцінками або замість уроків  змушує прибирати територію школи.

Коли ж ситуація складніша, замість чат-бота школяру відповість спеціаліст.


«Якщо не знайдеш інфи по своїй проблемі, натисни “Описати ситуацію” і я спитаю у свого вчителя з громадянської освіти, що тобі робити)»


https://smthwentwrong.com/

Створила проєкт у вересні 2018 року агенція UAMASTER. Цього року він уже виграв 5 нагород на українських та міжнародних фестивалях реклами та дизайну, зокрема, срібло на ADC*UA в соціальній рекламі та бронзу на «Білому квадраті» за креативну ефективність.

Кампанію проводять у рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яку фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), а в Україні втілює Pact.


«На жаль, кожного дня наші інтереси порушуються, але ми вважаємо це нормою… Щохвилини виникають ситуації, коли підлітки стикаються з проблемою і не знають, що робити. Допомагай їм відстоювати свою позицію і вчись цього сам! Розкрий очі! Слабо бути небайдужим?», — запитують під час квесту.


Поділитися цією статтею