Міністерство охорони здоров’я надало нове роз’яснення щодо того, яка медична довідка необхідна при записі до дитсадка та школи. Про це повідомляє МОН.

Для вступу дитини до дитсадка достатньо довідки від педіатра чи сімейного лікаря, в якого спостерігається дитина. У довідці лікар має зазначити прізвище, ім’я, по батькові дитини; дату народження; місце проживання; інформацію про стан здоров’я дитини та можливість відвідування закладу дошкільної освіти. Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис, однак можна і не вказувати в довідці діагноз дитини. У такому випадку лікар зазначає застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру.

Для дитсадка жодних інших медичних довідок непотрібно.

Перед вступом до школи дитина має пройти профілактичний огляд. Після медогляду видається для надання медичному працівнику закладу середньої освіти Форма № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду». Зазначення в довідці певного захворювання дитини здійснюється лише за рішенням одного з батьків.

Поділитися цією статтею