60% батьків вказали повітряні тривоги основною причиною пропусків навчання їхніми дітьми.

Це показують результати дослідження, проведеного благодійним фондом SavED.

Понад третина батьків поділилася, що з початку повномасштабного вторгнення їхні діти періодично пропускають навчання. У трійку основних причин для пропуску навчання також увійшли брак електроенергії (58%) та погане інтернет-з’єднання (50%). 

Також більшість батьків (61%) вважають, що їхні діти мають симптоми стресу, такі як погіршення сну, тривожність, труднощі з концентрацією, проблеми в комунікації з однолітками та вчителями. Зокрема те, що діти почали більше хвилюватися, відзначили 42% респондентів. Ще 34% повідомили, що їхнім дітям важко зосередитися під час виконання домашнього завдання.

«Згідно з результатами опитування, 85% батьків повністю або швидше погоджуються з тим, що прогалини в знаннях і навичках, які виникли в дітей унаслідок пандемії та повномасштабного вторгнення, матимуть вплив на їхню освіту та майбутнє. 72% батьків вважають, що потрібні додаткові заходи для компенсації прогалин у знаннях і навичках їхніх дітей, зумовлених пандемією і війною», — йдеться в дослідженні.

Опитування було проведене компанією Info Sapiens з 20 грудня 2022 року до 24 січня 2023 року серед батьків дітей шкільного віку. Методом особистих інтерв’ю CAPІ1 було опитано 2045 респондентів у місцях їхнього проживання. Опитування проводилось у всіх регіонах України, крім АР Крим, Севастополя, Луганської, Донецької та Херсонської областей. 203 інтерв’ю були проведені на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або які окуповані Російською Федерацією.

Дослідження

Поділитися цією статтею