Наразі 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття Уряд виділив ще в квітні — 1,5 млрд грн. У 2023 році плануємо облаштувати майже 1,5 тис. укриттів, загалом їх треба збудувати 5,4 тис.», — прокоментував поточну ситуацію прем’єр.

Денис Шмигаль зазначив, що моніторинг безпекової ситуації покладають на ОВА, а фінальне рішення про очне навчання ухвалюватиме місцева влада.

«Там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, офлайн-, тобто очного, навчання не буде. Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях», — наголосив він.

Також прем’єр-міністр розповів про зміни в навчанні для учнів, які перебувають за кордоном. Такі учні вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6–8 годин на тиждень. Решту предметів вони зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Згодом їм автоматично зарахують таке навчання. Наразі за межами України перебуває близько мільйона дітей.

Фото: офіційні соцмережі Дениса Шмигаля

Поділитися цією статтею