Цей наказ дозволяє таким учням навчатися дистанційно в окремих класах, створених у місцевих закладах освіти (до пʼяти на область і Київ).

У цих класах діти вивчатимуть лише українознавчі предмети, а навчальний процес відповідатиме типовій освітній програмі (наказ МОН від 18.08.2023 № 1014). Тижневе навантаження варіюватиметься від 6 годин у початковій школі до 8 годин у старшій. Водночас заклади загальної середньої освіти також будуть оцінювати предмети, що є загальними для закордонних і українських шкіл.

«Буде визначено пʼять шкіл у кожному регіоні. У кожній може бути як один, так і кілька класів. Проте за потреби, якщо побачимо збільшення попиту на таке навчання, будемо розширювати перелік шкіл», — прокоментував заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Перелік закладів, де можна вивчати українознавчі предмети, визначатиметься органами управління освітою обласних і Київської міської військових адміністрацій, а також органами місцевого самоврядування. На додаток до тижневого навантаження передбачено години для індивідуальних занять і консультацій: одну годину на тиждень для 1–4-х класів і по дві години для 5–11-х класів.

Які конкретно предмети вивчатимуть учні, можна переглянути на сайті МОН.

Переглянути
Поділитися цією статтею