З 1 вересня школи по всій Україні працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах.

Деталями нового навчального року поділився на своїй сторінці міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Рішення, у якому форматі навчатиметься школа, ухвалюватимуть обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти. Якщо батьки проти того, аби їхня дитина відвідувала школу офлайн, вони можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.

Якщо в укритті бракує місць на всіх учасників освітнього процесу, у МОН радять налагодити навчання офлайн позмінно. Водночас там рекомендують: учням початкової школи все ж бажано вчитися в очному форматі, аби діти соціалізувалися.

Через зміну безпекової ситуації може змінюватися і формат навчання. А під час повітряних тривог освітній процес має зупинятися до відбою. Структуру і тривалість робочого дня повинна визначити педагогічна рада.

«У наступних публікаціях також повідомимо про форми навчання для дітей, які перебувають за кордоном, закупівлю шкільних автобусів та друк підручників. Пишіть у коментарях, які ще питання залишаються при підготовці до 1 вересня», — коментує міністр і радить слідкувати за оновленнями офіційних соцмереж Міністерства.

Читайте також: Дистанційна, сімейна чи екстернат: яку форму навчання обрати?

Поділитися цією статтею