Український інститут національної пам’яті в проєкті «Діалоги про війну» записав три відеорозмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни. Їх можна використати для підготовки до тематичного уроку, присвяченого Дню захисників і захисниць України, який відзначаємо 14 жовтня.

Діалоги присвячені темам:

  • Що таке війна?

  • Чому Росія прагне захопити Україну?

  • Що таке сучасна російсько-українська війна?

Уроки розраховані на учнів 5–7-х класів.

Завантажити уроки у високій якості можна за посиланням.

Також УІНП розробив методичні матеріали на цю тему. Вони містять три тематичні матриці (мануали) до заняття з можливими варіаціями завдань щодо опрацювання відео. Вони складаються з таких розділів: мета проведення уроку або позакласного заходу, ключові повідомлення, словничок, рекомендовані форми проведення уроку/заходу, практичний блок (методи і прийоми опрацювання відеоресурсів в освітньому просторі), переліки питань для підсумкового обговорення та домашнє завдання.

Методичні рекомендації до використання в освітньому просторі проєкту «Діалоги про війну» можна завантажити за посиланням.

Проєкт реалізовано за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, а також Героя України Володимира Жемчугова.

Поділитися цією статтею