Провели дослідження серед молоді, частина питань якого стосувалася молодих батьків і того, як вони давали раду з онлайн-навчанням дітей. Також самих підлітків запитали, як на них вплинуло дистанційне навчання. Про результати повідомили на сторінці «Інституту міста».

Дослідження провела ЛЬВІВ.КОМанда — Інститут міста, МолоДвіж Центр.Львів та Соціоінформ за підтримки ПРООН та Міністерства закордонних справ Данії в межах реалізації проєкту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні».

За результатами дослідження, про погіршення засвоєння матеріалу від початку запровадження карантину говорять 69% опитаних учнів середньої школи, про утруднене сприйняття матеріалу — 67%.

Найважче пережити онлайн-навчання було батькам дітей молодшого шкільного віку, які зовсім не можуть навчатися самостійно (серед молоді таких — 12,7%).

Ще 72,4% батьків відзначили, що стали витрачати більше часу на навчання дітей, а для 58,6% це було складно.

Окрім того, у середньому на підготовку своєї дитини до навчання батьки щодня витрачали 3 години 37 хвилин:

  • мами витрачали 3 години 56 хвилин,
  • а тати — 3 години 9 хвилин.

Комплексне соціологічне дослідження проведено у три етапи:

  • Якісне дослідження: проведено 10 фокус-групових дискусій.
  • Кількісне дослідження: опитано 1200 осіб віком 14–35 років у всіх областях України, що під контролем української влади. Анкетне опитування проведено методом CAPI.
  • Глибинні інтерв’ю з фахівцями у сфері молодіжної політики в Україні.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею