Зробити це можна за допомогою сервісів ЄДЕБО.

Про це повідомили в МОН.

Міністерство надало докладні інструкції, як оцінити свої шанси на вступ. Абітурієнти можуть з’ясувати, який мінімальний бал потрібний для обраної спеціальності і наскільки велика конкуренція за місце. Також на цьому ресурсі можна оцінити свої шанси на вступ до магістратури. Для цього варто дослідити, які спеціальності мають менший конкурс.

ЄДЕБО надає можливість переглянути, скільки абітурієнтів подали заяви на спеціальність у закладі, який вас цікавить, і скільки з них отримали рекомендації на бюджетне місце. Для цього необхідно перейти на вебсайт ресурсу, у розділі «Вступ» звернутися до «Статистики». Після цього система відобразить таблицю з інформацією про всі спеціальності в конкретному ЗВО. Варто зазначити, що в таблиці будуть дані тільки за один рік. Тому для повної оцінки слід також перевірити попередні вступні роки.

Проте в Міністерстві наголошують, що ця інформація є орієнтовною, оскільки конкурсні бали та конкуренція змінюються щороку залежно від обсягу державного замовлення, поданих заяв і результатів вступних іспитів.

Поділитися цією статтею