Міністерство освіти і науки представило до громадського обговорення проект постанови «Про затвердження Положення про сертифікацію педагогічних працівників». Про це повідомляється на сайті МОН.

Згідно з проектом, планується, що:

  • Сертифікація є добровільним процесом, тобто викладач сам вирішує, чи хоче пройти перевірку власних професійних компетенцій.
  • Реєстрація на проходження процедури сертифікації здійснюватиметься за допомогою спеціального сервісу, розміщеного на сайті УЦОЯО. Інформація про дату проведення незалежного тестування буде повідомлена в електронному кабінеті кожному учаснику сертифікації. Результати тестування будуть оприлюднені не пізніше, ніж через 21 день після проходження тестування.
  • Практичний досвід роботи також оцінюється в рамках проходження сертифікації. Для адекватної оцінки професійних надбань створюватиметься окрема експертна група.
  • Кожен викладач, що проходить сертифікацію, зобов’язаний також надати до розгляду електронне портфоліо з відеозаписом навчального заняття.

Проектом передбачено встановлення педагогічному працівнику, який успішно пройшов сертифікацію, доплати в розмірі 20% окладу, а також зарахування сертифіката як проходження атестації.

Прочитати повний текст документа можна за посиланням

Зауваження та пропозиції до проекту можна надіслати до 9 грудня 2018 року на e-mail zakon@mon.gov.ua (Божинський Володимир Святославович) або за адресою: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

Поділитися цією статтею