Опублікували другу частину посібника «Бомбезна українська. Як спланувати та провести мовний табір» — про організацію літніх таборів для учнів 5–9-х класів.

Посібник містить інтерактивний контент, відеоматеріали та рекомендації щодо організації та проведення мовних таборів для учнів закладів загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин. У ньому передбачено різноманітні форми навчальної діяльності із залученням стратегій вивчення української мови і стратегій використання мови.

Друга частина охоплює організаційні та змістові питання літніх таборів для вивчення української мови учнями 5–9-х класів.

Посібник розроблений фінським проєктом «Навчаємось разом» спільно з ГС «Освіторія» за фінансової підтримки Європейського Союзу й Міністерства закордонних справ Фінляндії та підтримки Міністерства освіти і науки України.

Авторка посібника — тренерка проєкту «БомбеЗНО», експертка ГС «Освіторія», учителька української мови та літератури Ольга Питюр.

Важливою складовою видання є інтерактивний контент — посилання, QR-коди з іграми, піснями чи іншими формами для закріплення мови, що передбачають різні способи навчання учнів (візуальні, кінестетичні, акустичні тощо).

До посібника також розроблено серію відеоматеріалів з методичними родзинками, різноманітними формами діяльності, практичними порадами з організації та проведення мовних таборів.

Видання розраховане насамперед на вчителів, але містить інформацію, яка може бути корисна адміністрації закладів загальної середньої освіти й іншим зацікавленим сторонам у їхніх зусиллях із планування та впровадження мовних таборів.

Друга частина посібника доступна за посиланням.

Поділитися цією статтею