МОН розробляє механізми, що допоможуть онлайн-освіті пристосуватися до блекаутів. Про це йдеться в новині на сайті НУШ із посиланням на пряму мову міністра освіти і науки Сергія Шкарлета в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він зазначив, що Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством палива та енергетики працюють над чітким графіком відключень електроенергії, який би враховував потреби шкіл.

Серед інших рішень Шкарлет назвав перехід до позмінного навчання: у багатьох школах старшокласники вже займаються в другу зміну, молодші класи — у першу. Графік навчання при цьому зсунуто на годину вперед: уроки починаються о 9-й, а не о 8-й ранку.

Міністр окремо наголосив на тому, що в таких обставинах ключовою стає роль батьків: вони мають допомогти дитині опанувати навчальну програму.

Щоб допомогти учням в умовах відсутності інтернету, Міністерство працює в кількох напрямках:

  • створює інтерактивні додатки, які не потребують підключення до інтернету;
  • наповнює електронну бібліотеку підручниками для 1–11-х класів;
  • гейміфікує і пристосовує контент Всеукраїнської школи онлайн для використання без підключення до мережі.

Якщо освітяни здебільшого забезпечені ноутбуками для роботи завдяки закордонним партнерам, то проблема з гаджетами для дітей, зокрема в сільській місцевості, досі стоїть гостро. Сергій Шкарлет запевнив, що МОН працює над вирішенням цього питання, зокрема адаптуючи навчальні застосунки для смартфонів. Крім цього, Міністерство веде перемовини з міжнародними організаціями щодо забезпечення ноутбуками й планшетами дітей — ВПО.

За матеріалами nus.org.ua.

Поділитися цією статтею
Автор: