У сучасному світі давно існує тенденція навчання в онлайні. Адже ми маємо у вільному доступі безліч лекцій відомих університетів, онлайн-курси від крутих експертів тощо. Як же обрати для себе найбільш корисний курс та як завершити розпочате  читайте поради.

Як обрати курс, який підійде саме вам? Зараз є різні формати онлайн-навчання, спробуйте кілька з них, і тоді зрозумієте, що вам найближче, передає видання Happy Monday.

Вебінари

Це, зазвичай, 1-2-годинні лекції на певну тему, коли експерт та учасники одночасно перебувають на онлайн-платформі. Брати участь можуть як 50, так і 500 осіб.

Дуже зручно тут те, що учасник наперед знає, коли розпочнеться вебінар, тож може розпланувати свій день та виділити конкретний відрізок часу для онлайн-навчання. Окрім того, під час таких курсів можна ставити запитання в чаті та отримувати відповіді одразу.

Онлайн-тренінги

Це, переважно, невелика група учасників (10-18 осіб), які займаються з тренером. Може бути поєднання теорії та практики. Так, тренінг може бути поділений на кілька сесій тривалістю до чотирьох годин кожна.

Але і в онлайн-тренінгах є переваги: там є багато вправ, ігор, запитань/відповідей. Є можливість отримати теоретичні знання та одразу попрактикуватися. Ви будете взаємодіяти з іншими учасниками.

Відеокурси

Це записані лекції чи уроки, зазвичай із супроводом слайдів, інфографік чи зображень. Переваг тут теж достатньо: самостійний вибір часу і тривалості навчання. Є можливість ставити відео на паузу або дивитись у прискореному режимі.

Крім того, існують міксовані формати навчання. До прикладу, flipped-формат це самостійне вивчення теоретичного матеріалу плюс практика з тренером. Або воркшопи онлайн  це пропрацювання конкретної проблеми, кейсу та генерація ідей.

Фото: https://ua.depositphotos.com

Поділитися цією статтею
Автор: