Учителів запрошують на курс «Попередження, виявлення та реагування у випадку сексуального насильства над дітьми», який розробила МБО «Служба порятунку дітей».

Учителі початкової школи, керівники шкіл, шкільні психологи, соціальні педагоги зможуть безоплатно відвідати онлайн-вебінари в межах курсу, які відбудуться 22–24 березня.

Під час курсу учасники дізнаються про те, як навчити учнів початкової школи розпізнавати та уникати небезпечних ситуацій, зокрема тих, які можуть призвести до сексуального насильства. Які методи допоможуть побудувати відносини довіри між учнями та вчителем або батьками? Окрема увага курсу буде зосереджена на питаннях виявлення, психологічної та юридичної підтримки дітей, які постраждали від сексуального насильства.

Після проходження курсу учасники отримають сертифікат із зазначенням 10 годин / 0,3 кредиту ЄКТС, а також:

  • методичні розробки уроків та мультфільми для учнів початкової школи про запобігання сексуальному насильству;
  • інформаційно-методичні матеріали з індикаторами щодо сексуального насильства над дітьми та особливостями комунікації з постраждалою дитиною.

Для отримання сертифіката учасники повинні взяти участь в онлайн-вебінарах та провести чотири уроки для учнів початкової школи у своєму навчальному закладі.

Дивіться детальну програму курсу за посиланням.

Зареєструватись можна на курс за посиланням.

Трансляція вебінарів відбудеться на Facebook-сторінці МБО «Служба порятунку дітей».

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею