Як інтерактивні матеріали про «Силу підпису» в історії використовувати на уроках

Новий освітній сайт «Сила підпису» дає школярам змогу вивчати історію України та світу в інтерактивному форматі. В основі ресурсу — десятки розповідей про те, як один підпис здатний змінити хід історії, долі мільйонів людей і провідних держав світу.

«Сила підпису» створена за принципами скролітелінгу, тобто матеріал подано через інтерактивні тести, ілюстрації, відеохроніки та аудіосвідоцтва минулих подій. Легкий виклад інформації та зручний інтерфейс допомагають швидко засвоювати історичні знання.

Вчителі можуть інтегрувати матеріали сайту з навчальними програмами: давати учням для самостійного вивчення або використовувати під час проведення уроків. Розповіді про доленосні підписи урізноманітнять заняття з історії, а розділ про цифровий підпис стане в пригоді на уроках інформатики. «Сила підпису» має англомовну версію, якою можуть скористатися вчителі іноземної мови.

Сайт складається з чотирьох розділів, що розповідають про роль підпису в історії України та світу, про людей, що змінювали хід історії, та про еволюцію підпису в сучасному цифровому світі.

  • Україна — Упродовж століть розчерк пера засвідчував доленосні рішення в історії нашої країни — від проголошення незалежності Запорізької Січі до угоди про асоціацію з ЄС. У розділі представлені 10 драматичних і світлих сторінок історії України, її шлях відкриттів, перемог і помилок, прокладений підписами.
  • Світ — Тут можна дізнатися, як розчерки пера поділили світ на дві частини, «вкрали» у людства десять днів і завершили війну, що забрала 73 мільйони життів. Цей розділ — еволюція підпису від символу влади до найпотужнішої зброї, від стародавнього світу до сьогодення.
  • Людина — 22 історії про підписи, ціна деяких — мільйони доларів, а інших — тисячі врятованих життів. Розділ розповідає про підписи Джорджа Вашингтона, Авраама Лінкольна, Альберта Айнштайна та інших людей, які змінили світ; про автографи, що продавалися на аукціонах або були замасковані на славетних картинах.
  • Цифра — Відповіді на запитання про роль підпису в сучасному цифровому світі, де формальність давно перетворилася на ключ, що відкриває світ безмежних можливостей. У розділі є інтерактивна перевірка надійності паролю і рейтинг найменш захищених комбінацій.

Сайт «Сила підпису» створено за підтримки юридичної фірми Sayenko Kharenko, аби розповісти про історію України та світу мовою, цікавою як фахівцям, так і школярам.

Поділитися цією статтею