Міністерство освіти і науки представило до громадського обговорення новий проект наказу «Про затвердження Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів та внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 20 лютого 2002 року № 128».

Так, якщо в класі більше ніж 27 осіб, то клас розподіляється на групи для вивчення:

  • трудового навчання у 5–9-х класах (крім санаторних та спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів);
  • української мови як предмету у 1–4-х класах закладів освіти (окрім закладів з навчанням мовами нацменшин) не більше 5 годин на тиждень;
  • інших мов (включаючи іноземну мову), які не є мовами навчання в закладі, а вивчаються як предмет.

У закладах освіти з навчанням мовами нацменшин для вивчення української мови клас потрібно розділити на групи не більше ніж по 16 осіб.

При вивченні іноземних мов, мов нацменшин та при проведенні практичних занять з інформатики клас необхідно поділити на дві групи з кількістю не менше 8 учнів у кожній або створити міжкласні групи (з учнями з різних паралельних класів).

Докладніше переглянути документ можна за посиланням.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 15 жовтня 2018 року в письмовому вигляді на електронну пошту krasnostup@mon.gov.ua (Красноступ Ганна Миколаївна) або за адресою Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

Поділитися цією статтею