Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі підняв тему повернення до очного навчання. Адже батьків школярів, а особливо наймолодших учнів, чи не найбільше турбує питання тривалості канікул і запровадженої в окремих регіонах дистанційної форми навчання, зауважив він.

«Як довго діти будуть навчатися он-лайн, залежить від епідеміологічної ситуації, показників вакцинації серед педагогів, а також від кожного з нас. Бо саме ми своїм відповідальним ставленням і дотриманням карантинних обмежень можемо сприяти спаду захворюваності на COVID-19», — написав міністр.

Точної дати або хоча б приблизної тривалості обмежень очної роботи він не назвав.

«Щодо перспектив продовження канікул та дистанційного навчання зараз можу сказати лише одне: свої рекомендаційні рішення з цього приводу МОН завжди приймає на основі консультацій з Міністерством охорони здоров’я. Так буде й надалі», — наголосив Шкарлет.

Сьогодні на канікулах перебувають учні понад 4,7 тис. шкіл (34 % від загальної кількості), дистанційно навчаються — 6 384.

Міністр нагадав, що згідно зі змінами до Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 заклади освіти можуть працювати очно в «червоній» зоні карантину, якщо 100 % працівників щеплені двома дозами вакцини від COVID-19.

Поділитися цією статтею