Щорічно 2 квітня у світі відзначається День поширення інформації про аутизм, установлений Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році. У цей день, зокрема, організовуються освітні заходи, присвячені інформуванню суспільства про проблеми аутизму.

Пропонуємо вам декілька мультфільмів, які допоможуть пояснити дітям, у чому полягає цей розлад і як слід поводитись із ровесниками, що його мають.

«Петрик і фонтани»

Громадське об’єднання Happy Today створило освітній урок про те, як дітям зрозуміти аутизм та сприймати ровесників з розладами аутистичного спектра. Методичні матеріали та план уроку доступні всім педагогам безкоштовно.

Урок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку починається з перегляду мультфільму «Петрик і Фонтани» про дружбу нормотипової дівчинки та хлопчика з розладами аутистичного спектра, а продовжується роз’яснювальною бесідою та іграми у класі.

«Дивовижні речі трапляються»

Мультфільм, що доступно розказує про аутизм та прийняття людей з аутизмом — «Дивовижні речі трапляються» («Amazing Things Happen») перекладено українською. Він розрахований на трохи старших дітей, буде пізнавальним і для дорослих.

Переклад зробили Ольга Ладна та Анна Кот, озвучила радіоведуча Юлія Калиновська. Автор Alex Amelines надав право перекласти та поширювати мультик безоплатно.

Його можна також використовувати для перегляду дітьми на уроках телерантності, що присвячені темі аутизму.

Завантажити відео можна за посиланням.

«Розуміння — синонім людяності»

Короткий мультфільм, який розповідає про спеціальні браслети, що носять діти з аутизмом. Побачивши, що така дитина загубилась, їй слід допомогти дістатися додому.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею