Всесвітній економічний форум проаналізував, у яких країнах дітей найкраще готують до професій майбутнього та які саме навички потрібно для цього виховувати. Про це написав на сайті організації старший редактор її інформаційного ресурсу в статті від 4 грудня.

За основу було взято, зокрема, дослідження PISA 2015 щодо рівня ефективності колективної роботи учнів у вирішенні проблем. На першому місці опинився Сінгапур:

chartoftheday_11927_where_children_are_best_at_working_together_n

Економічна дослідницька група Hamilton Project, що є частиною американського центру Brookings Institution, дійшла висновку, що в таких країнах, як США, важливі наразі комунікативні навички та особистісні якості (так звані soft skills) перебувають у дефіциті. Згідно з їхнім дослідженням третина менеджерів з підбору персоналу зазначають, що новим працівникам бракує вміння аналізувати дані та працювати в команді.

Комунікативні навички та особистісні якості варто розвивати з раннього віку. Всесвітній економічний форум наводить для прикладу таку країну, як Фінляндія, де колективна робота є інтегрованою частиною навчальної програми. Там навіть спроектували школу, в якій немає поділу на кабінети.

Поділитися цією статтею