«Прагнемо вивести в аудиторне навчання максимальну кількість дітей всюди, де це можливо», — таке пріоритетне завдання для МОН озвучив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Онлайнове навчання, навіть якщо воно якісне, упускає величезні сегменти, важливі для формування особистості, зокрема соціалізацію та розвиток м’яких навичок», — продовжив міністр. 

«Друге завдання — організація якісного онлайну там, де неможливо навчатися офлайн з безпекових причин. Тут також є виклики: онлайн-навчання не завжди є якісним, воно спонукає дітей перевищувати санітарні норми перебування з гаджетами, не всі діти мають гаджети, не всі вчителі мають відповідне обладнання, не всюди є якісний інтернет-зв’язок. Це ті виклики, які треба вирішити негайно», — додав Оксен Лісовий. 

Міністр також нагадав, що за різним даними від пів мільйона до мільйона українських дітей нині навчаються за кордоном у місцевих школах. Але при цьому вони хочуть отримати українські атестати, тож паралельно продовжують навчатися і в українських закладах освіти.

«Діти перенавантажуються колосально, тому нам треба максимально спростити їм навчання у школах за кордоном: залишити унікальні наші предмети, а універсальні предмети перезараховувати. Це ще один виклик, який стоїть перед нами», — зазначив очільник МОН.  

Поділитися цією статтею
Автор: