Громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з Міністерством освіти і науки України презентувала мобільний застосунок, який допоможе учням 1–4-х класів вивчати математику за українською програмою у будь-якій точці світу.

Відсьогодні застосунок доступний для використання на гаджетах з операційними системами iOS та Android.

«Якісна освіта має бути доступною для всіх українських дітей. Застосунок, який ми презентуємо сьогодні, дозволяє дітям залишатися в українському освітньому контексті в будь-якій точці світу. Ми, ГС «Освіторія», з радістю долучилися до цього проєкту як партнери, а також запросили найкращих учителів України для розроблення уроків. У цій синергії просто зараз створюється надзвичайно важливий продукт для безперервного навчання дітей. Я переконана, завдяки застосунку «Вивчаю — не чекаю» математика та читання стануть улюбленими предметами українських школярів», — зазначила Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія».

Наразі все ще зберігається потреба в освітніх диджитал-інструментах для школярів 1–4-х класів, оскільки дистанційне навчання є поширеним через війну в Україні. Крім того, багато дітей початкової школи опинилися за межами України. За даними МОН, цьогоріч навчальний рік за кордоном розпочали майже пів мільйона школярів, з-поміж яких і учні 1–4-х класів.

«Із початку повномасштабної війни в Україні було пошкоджено понад 2248 закладів освіти і майже 287 зруйновано. Оскільки мільйони дітей переміщені як в Україні, так і за її межами, нам потрібно було доступне, успішне, технологічне рішення, яке ми могли б передати для використання нашим вчителям і батькам, де б вони не перебували. Застосунок «Вивчаю — не чекаю» якраз орієнтований на таке завдання і, я впевнений, впорається з ним», — наголосив Андрій Вітренко, перший заступник міністра освіти і науки України.

Ключова перевага «Вивчаю — не чекаю» — універсальність. Застосунок підходить для навчання як офлайн у школі, так і онлайн у будь-якій точці світу. Його також можна використовувати для домашнього навчання. Вчителі можуть використовувати його в різний спосіб — для роботи в класі, домашніх завдань, тестів.

У застосунку дитина вчиться, переглядаючи освітні відеоуроки, розроблені за підходами мікронавчання, та граючи в навчальні інтерактивні мініігри, які допомагають закріпити матеріал.

«Вивчаю — не чекаю» створено на основі методології партнерів — War Child Holland, які спеціалізуються на розробленні освітніх продуктів для дітей у країнах, де відбуваються війни або збройні конфлікти. Свій застосунок Can’t Wait to Learn, у якому реалізовано цю методологію, організація використовує вже 10 років у тих країнах світу, які страждають від війни, зокрема в Лівані, Йорданії та Судані.

Ще одна важлива перевага застосунку — його адаптація для України. Для цього ГС «Освіторія» залучила до роботи над навчальним контентом найкращих українських учителів та методистів. Як результат — усі відео та мініігри відповідають українській навчальній програмі та стандартам НУШ.

Окремий додаток для вивчення української мови з’явиться в доступі до кінця року.

Більше інформації про застосунок, а також відповіді на поширені запитання є на сайті

Поділитися цією статтею