Виставка про історію української освіти, створена до п’ятиріччя премії Global Teacher Prize Ukraine, перебуває в окупованому Мелітополі.

Про це розповіла керівниця Тренінгового центру ГС «Освіторія» Ярослава Мозгова.

«У 2021 році премія Global Teacher Prize Ukraine святкувала своє п’ятиріччя. І до цієї Премії була створена виставка про українську освіту. Це величезні стенди, які стояли в Києві на декількох локаціях. Їхньою останньою локацією стало місто Мелітополь, яке наразі в окупації. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом виставка продовжить свою подорож Україною», — зазначила вона.

Також під час інтерв’ю Ярослава Мозгова розповіла про діяльність «Освіторії» зараз, міфи щодо освіченості українців, сильні сторони нашої освітньої системи, історію української освіти та навчання під час війни. Переглянути розмову можна за посиланням нижче.

Про виставку. Мандрівну виставку «30 років Незалежності — 1000 років освіти» підготували громадська спілка «Освіторія» разом із Педагогічним музеєм України для премії Global Teacher Prize Ukraine 2021. Вперше її було презентовано 2 жовтня 2021 року на Софійській площі під час урочистої церемонії-нагородження. На виставкових стендах розміщені, зокрема, факти з біографії Бориса Грінченка, Василя Сухомлинського, Софії Русової. Також описане створення першої братської школи, першої Київської гімназії, Олександрівського училища-хутора для глухонімих тощо. Незадовго до повномасштабного вторгнення виставка відкрилася в Мелітополі. Її доля наразі невідома.

Поділитися цією статтею