Міжнародна українська школа, створена для українських дітей, які проживають за кордоном, відзначила останні дзвоники по всьому світу.

Зокрема, в Українській школі «Престиж» у Римі днями вручили атестати всім учням та відзначили 15-річчя школи і однойменного дитячого садка. Історія створення закладу розпочиналась із недільної школи у 2004 році та листа «Українських жінок-робітниць в Італії» до тогочасної міністрині культури України Оксани Білозір. Цей лист підписали також українці Греції, Іспанії, Португалії, Франції.

Минуло ще багато років, перш ніж у Римі офіційно була заснована організація, яка змогла організувати першу школу, що пройшла атестацію та працює за програмою МОН України.

Міжнародний український ліцей ім. Тараса Шевченка у Стамбулі, українські суботні школи в Анкарі, Стамбулі та Анталії також відзначили закінчення навчання та початок літніх канікул.

У ліцеї в Стамбулі вручили свідоцтва та атестати про освіту державного зразка Міжнародної української школи МОН України.

Суботня школа громади «Українська родина» в Анталії після закінчення навчання організовує для дітей з українських родин літній табір, повідомляють в Укрінформ.

Учні українських шкіл в Греції також отримали атестати державного зразка.

За результатами річного оцінювання знань та державної підсумкової атестації, яку провела в Афінах Державна атестаційна комісія Міжнародної української школи (МУШ), шість учнів 9-го та 11-го класів і українських суботніх шкіл, що діють при громадських об’єднаннях українців Греції «Трембіта» та «Берегиня», отримали атестати державного зразка, повідомляє Посольство України в Грецькій Республіці на сторінці в Facebook.

Поділитися цією статтею